Lijnzaad

Lijnzaad is het belangrijkste product in het assortiment van Dieleman Seeds. De onderneming verwerkt zaad voor consumptie hoofdzakelijk voor landen van de Europese Unie. De afnemers zijn producenten van bakkerijproducten en vee- en kleindiervoeders. De lijnzaad-activiteiten omvatten echter niet alleen de handel in consumptiezaden, maar ook voor zaaizaden voor vlas bent u hier aan het juiste adres

Hiertoe beschikt de onderneming over een omvangrijk arsenaal aan zelfstandige telers die in opdracht van het Axelse bedrijf bijdragen aan de vermeerdering. Zo levert Dieleman Seeds, met een jaarlijks totaal van enkele duizenden hectares, een groot aandeel aan de uitzaai van zaaizaad van vezelvlas in Nederland. Deze positie is mede gebaseerd op een nauwe samenwerking met Limagrain. Dieleman Seeds heeft de alleenvertegenwoordiging van alle vlasrassen van Limagrain, die tot de beste in de wereld worden gerekend.

Gezamenlijk worden inspanningen verricht bij de ontwikkeling van nieuwe rassen. Dit is belangrijk voor Dieleman Seeds, want alleen op deze manier weten de onderneming en haar afnemers zich verzekerd van nieuwe, sterke rassen.